BESCUITS AMB FRUITES

Ainhoa

abr. 20, 2020

Si portem una alimentació saludable, de tant en tant ens podem permetre un capritx com aquests bescuits casolans.

Ingredients:

Com a mesura farem servir el got del iogurt (mesures per a 1 bescuit).

  • 3 ous
  • 3 gots de farina
  • 1 got de panela o de sucre blanca o morena, la que més agradi
  • 1 got d’oli de gira-sol o de blat de moro
  • 1 iogurt natural
  • 1 sobre de llevat.
  • Fruites tallades en rodanxes, de les que més us agradin. Jo he triat poma, kiwi, maduixes i mandarines.
  • Una mica de margarina vegetal per a untar els motlles
  • Una mica de la mescla de farines per a enfarinar els motlles.

Preparació:

  • Preescalfament el forn a 200° a dalt i a baix.

  • Mentre el forn s’escalfa, preparem la massa dels bescuits.

  • En un bol trenquem els tres ous i afegim la panela o el sucre. Batem fins a doblar la seva grandària.

  • Afegim el iogurt i batem de nou per a integrar-lo bé en la mescla d’ou i sucre.

  • Tamisem la farina amb el llevat sobre la mescla anterior i batem a una velocitat mitjana-alta fins que estigui ben integrada i no quedin grumolls.

  • Quan la massa tingui un aspecte de puré espès afegim l’oli i barregem fins que s’integri.

  • Aboquem la mescla als motlles, una miqueta més de la meitat i ho deixem reposar.

  •  Mentre la mescla reposa, pelem i tallem les fruites i anem decorant els bescuits com més ens agradi.

  • Passem els motlles al forn i abaixem la temperatura fins a 160°.

  • Deixem que es vagi fent durant 30-45 minuts, segons el nostre forn.

Consells sobre els ingredients:

  • Per les persones amb intolerància o al·lèrgia al gluten, la mescla pot fer-se amb el 50% de farina d’arròs i de blat sarraí.
  • D’igual manera, qui és intolerant o al·lèrgic a la lactosa poden canviar els iogurts per la seva versió sense lactosa o de soia.
  • Les maduixes poden canviar-la per gerds o mores.
  • Les persones que mostren al·lèrgia/intolerància a l’ou poden canviar-lo per tofu en crema, en una proporció de ¼ de tassa per ou.

Consells culinaris:

  • Si tamisem la farina agafa aire, els bescuits queden més esponjosos.
  • Deixem reposar la massa perquè perdi les bombolles d’aire i en coure-ho no queden forats dins del bescuit.
  • Si volem que agafi un bonic color daurat, abans de ficar els motlles al forn, l’empolvorem amb sucre i l’humitegem amb una mica d’aigua.
  • Per saber si el bescuit està ben fet, només cal punxar en el centre amb un escuradents. Si surt sec i net, ja està acabat.
  • No és aconsellable obrir la porta del forn fins que mirem si el bescuit està cuit, ja que baixa la temperatura de cop i la massa no puja correctament.

Curiositats:

  • S’usa de base per a preparar nombrosos pastissos, com el de Selva Negra, la de gema cremada, els famosos borratxos…
  • Antigament es coïen dues vegades perquè duressin més temps.

També t’agradarà:

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies